Mocheta

Mocheta a înlocuit în timp pardoselile clasice datorită avantajelor incontestabile, precum: retenţia prafului, izolarea termică și izolarea fonică. Prin aceste avantaje mocheta conduce la crearea unui confort mai mare şi a unei atmosfere primitoare, indiferent dacă este amplasată în casă, birouri, hoteluri sau spaţii comerciale.

Mocheta este solutia de acoperire in totalitate a pardoselii dintr-o camera cu material textil. Mochetele pot fi realizate din fibre sintetice, precum poliamida, poliester, polipropilena in combinatie cu materiale naturale, cum ar fi lana sau bumbac. 

Mocheta trafic intens

Ca si in cazul parchetului laminat, exista mai multe clase de trafic, in functie de rezistenta materialului. Mocheta este o optiune buna pentru amenajarea dormitoarelor, a camerei de zi si a altor incaperi in care ne dorim o mai buna izolare termica si fonica. Nu este insa recomandata in zone umede.

Clasificarea mochetei in functie de material

Mocheta din polipropilena(PP)

Polipropilena este un material rezistent la pete, insa in timp se taseaza si nu mai revine la forma initiala. Se incarca electrostatic si nu poate fi pusa in zone de birouri, dar pretul scazut o face sa ajunga chiar si in aceste zone.

• Mocheta din lana Lana

Lana este un produs natural placut la atingere. Mochetele din lana creaza un cadru mai cald si mai familiar fiind folosite din cele mai vechi timpuri.

• Mocheta din poliamida de 6 (PA 6)

Firele din poliamida au un mare avantaj. Nu se taseaza atat de usor precum polipropilena sau lana. Rezistenta la trafic este mult sporita fata de polipropilena si lana, iar un lucru la fel de important este ca pigmentii de culoare se mentin mai mult, mai ales la mochetele care au direct firul vopsit.

• Mocheta din poliamida de 6.6 (PA 6.6)

Firele din PA 6.6 au început să fie extrudate in profile pentagonale şi octogonale, care au eliminat practic vizibilitatea petelor si strălucirea artificiala data de fibra sintetica. Rezistenţa la pete a fost îmbunătăţită prin imbracarea firului intr-o pelicula de Teflon, apoi, oamenii de stiinta si-au indreptat atentia asupra rezistentei la trafic modificandu- i structura moleculara, facand-o mai densa. Acest lucru nu numai ca a imbunatatit rezistenta, dar a facut si firele mai fine, dand senzatia de moale la fel ca si lana.

• Mocheta din amestec(PP + PA sau lana + PA)

De obicei amestecul se foloseste cand se doreste un pret mai scazut , dar totusi sa se mentina o parte din calitatile mochetei de top.

 Catalog Mocheta SINTELON

Tehnologia bionică presupune transpunerea în practica inovatoare a unor metode, sisteme și soluții prin care natura a devenit mai eficientă, mai rezistentă, mai capabilă să evolueze. Acest transfer de tehnologie ”inventată”de plante și animale ajută la creearea unor produse cu un grad înalt de optimizare, fiind practic vârful de lance în cercetare și în producția materialelor de top. Un exemplu clasic este dezvoltarea unor suprafețe care resping apa și murdăria,precum frunzele de lotus.

Este un produs unic pentru pardoseli, care combină caracteristicile unei acoperiri elastice de calitate, rezistente la uzură, cu căldura, confortul și aspectul unui covor de înaltă calitate, cu tonuri de culoare obținute digital care au ca rezultat imagini vibrante, spectaculoase, aproape fotografice.

Mocheta tip dale (mocheta modulara) este fabricata in forme in general patrate si are specific suport de bitum pe fiecare placa, usor de decupat la montaj. Cele mai frecvente dale de mocheta se livreaza la dimensiunile 50x50 cm. Dalele de mocheta nu sunt lipite permanent ci sunt fixate pe sapa autonivelanta sau pe alta suprafata, fie cu banda dubla adeziva, fie cu adeziv de tip fixator, care le face sa fie schimbate fara efort.